Blogi

Mis on Rohesert?

Siit saab alguse maailma esimese päritolusertifikaatide e-poe ehk teisisõnu Roheserdi teekond. Seda, mis on päritolusertifikaadid, kust need tulevad, mis need on või kellele neid vaja on, kuulete juba peagi. Esmalt: põgusalt meist ja meie tegemistest. 

Cover Image for Mis on Rohesert?

Mis on Rohesert?  

Rohesert on tõenäoliselt maailma esimene päritolusertifikaatide e-pood, mille abil saab vähem kui 5 minutiga muuta oma tarbitud elektri roheliseks. Päritolusertifikaatide tehnilisest poolest kirjutame küll mõnes teises artiklis, aga elektritarbija jaoks on oluline teada, et tema elekter on ainuüksi päritolusertifikaatide soetamisega võimalik 100% roheliseks muuta!


Rohesert on suunatud kõigile, kes soovivad panustada rohelisse tulevikku ning peavad oluliseks, et nende tehased, kontoris, kodud või autod töötaksid taastuvenergial. Pärast Rohesertide tellimist polegi sinul vaja muud teha - sinu tarbitud elekter muutub tellimuse täitmise järel automaatselt roheliseks. Iga loodud tellimusega kaasneb sertifikaat, mis tõendab, et tarbitud elekter põhineb taastuvenergial. Oma tarbitava elektri päritolu kohta saad vajaliku info Eleringi taastuvenergia kliendiportaalist: green.elering.ee.  


Kes on Rohesert?  

Roheserti taga on täna veel pisikene, kuid see eest töökas ja tubli tiim nimega Electricview. Electricview loomist alustasime aastal 2020, kui maailm seisis silmitsi pandeemiaga. Meie eesmärk on algusest peale olnud muuta energeetikasektor tarkade arenduste abil tõhusamaks ning innovaatilisemaks. Seetõttu kuuluvad meie tegevuste hulka lisaks Rohesertile nii elektriturul algoritmiline kauplemine, energia tootmise ja tarbimise prognoosimine kui ka akude optimeerimine. 


Jätkusuutlik panustamine on lihtsam kui eales varem! 


Rohkem lugusid

Kõik lood